Consignatie verkoop van uw auto

Waarom bij mij consignatie verkoop van uw auto?

  • Jarenlange ervaring in de autobranche
  • De beschikking over een groot netwerk binnen de autobranche
  • de mogelijkheid tot het bieden van inruil, service en advies waardoor de kans groter is dat ik uw auto snel en goed kan verkopen

Voordelen

Een particuliere verkoop van een auto is een bewerkelijk proces. Dit bestaat uit het de volgende stappen:

  • reinigen en fotograferen van de auto
  • adverteren van de auto
  • het te woord staan van potentiële kopers
  • het faciliteren van een bezichtiging / proefrit, de onderhandeling en de verkoopafwikkeling.

Het uitbesteden van voornoemde zaken zijn de meest voor de hand liggende redenen om een auto in consignatie te verkopen.

Er zijn echter andere belangrijkere argumenten waardoor een consignatie verkoop zich meestal terugverdient, te weten:

Veel potentiële kopers zullen een auto liever niet bij een particulier willen kopen vanwege de risico’s die daar aan verbonden zijn. Door een auto via een betrouwbaar en professioneel opererend autobedrijf in consignatie te verkopen zal deze perceptie in ieder geval grotendeels al worden weggenomen en wordt de doelgroep van kopers aanzienlijk vergroot. Een representatieve en omvangrijke fotoreportage en voorafgaande uitgebreide poetsbeurt zullen voorts eveneens aan de verkoopbaarheid bijdragen. De advertentiemogelijkheden voor autobedrijven zijn daarnaast beter en kostenefficiënter dan voor particulieren.

Werkwijze

De auto’s die ik in consignatie neem dienen betrouwbaar te zijn, vrij van schade, roest of andere gebreken en moeten een aantoonbare service historie hebben. Kleine reparaties kunnen eventueel in opdracht voor u worden uitgevoerd. Alvorens ik de auto in consignatie neem zal er in samenspraak met u een verkoopprijs bepaald worden. Ik zal u daarover adviseren op basis van een auto taxatie en verkennend marktonderzoek.

Indien u gebruik wenst te maken van mijn consignatie verkoop service zal ik de auto grondig inspecteren, in zijn geheel reinigen en (laten) poetsen, uitgebreid fotograferen en afhankelijk van uw wensen op de volgende websites plaatsen:

2dehands.nl Autowereld.nl Marktplaats.nl Marktnet.nl Gaspedaal.nl Autocenter.nl Speurders.nl Tweedehands.net Nederlandmobiel.nl Handelsprijzen.nl Automakelaardijherbers.nl

U kunt in de auto blijven rijden en de auto op afspraak afgeven als er een potentiële koper is voor een bezichtiging, maar u kunt de auto ook in overleg bij mij (overdekt) stallen tegen geringe vergoeding.

Kosten

De kosten die ik reken voor een consignatie verkoop zijn als volgt opgebouwd:

Opstartkosten a €250, –. Dit is mijn kostprijs, dus de daadwerkelijke kosten.

Deze opstartkosten bestaan uitsluitend uit mijn gemiddelde daadwerkelijke kosten en is opgebouwd uit de volgende componenten:

- Het opstellen van de advertentie;

- Het berekenen van de prijs;

- Het reinigen en oppoetsen van de auto;

- Een uitgebreide fotoreportage van de auto;

- Advertentiekosten.

Succesfee consignatie verkoop – no cure no pay

Bij het tot stand brengen van een succesvolle consignatie verkoop reken ik een succesfee van 3% over de totaal gerealiseerde verkoopprijs met een minimum van €295,-. Nadat de koopovereenkomst is gesloten betaalt de koper het volledige verkoopbedrag aan u. Pas als u het bedrag heeft ontvangen bent u de overeengekomen provisie verschuldigd.

Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst van opdracht.

Voor meer informatie over een eventuele consignatie verkoop van uw auto kunt u contact met mij opnemen.

nl_NLDutch
nl_NLDutch